Voordelen werkgevers

Stoelmassages bij bedrijven hebben niet alleen een positieve uitwerking op het personeel. Ook  werkgevers zullen profiteren van de voordelen van stoelmassages!

 

Medewerkers gaan met meer plezier naar het werk, en presteren beter.

De productiviteit van uw personeel zal stijgen en het ziekteverzuim kan verminderen.

 

Maar stoelmassage biedt meerdere voordelen voor werkgevers. Wist u bijvoorbeeld dat bedrijfsmassage in sommige gevallen ook fiscale voordelen kan geven?

FISCALE VOORDELEN STOELMASSAGE
 

Deze wetenschappelijke aangetoonde effecten (zie onderaan deze pagina) zijn de overheid niet ontgaan, en is de reden dat zij fiscale voordelen van stoelmassages bij bedrijven in het leven hebben geroepen. De kosten voor bedrijfsmassages zijn als bedrijfskosten aftrekbaar en vallen niet onder de loonbelasting als aan bepaalde voorwaarden is voldaan:

 

Een stoelmassage kunt u onder de volgende voorwaarden gericht vrijgesteld ter beschikking stellen:

  • U hebt als werkgever een arboplan.

  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.

  • De massage vindt tijdens werktijd plaats.

  • Uw werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Onder de werkkostenregeling kunt u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon van al uw werknemers besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers.

Bron: www.belastingdienst.nl

WETENSCHAP ACHTER STOELMASSAGE
 

Wetenschappelijk onderzoek heeft door middel van vragenlijsten en lichamelijke metingen aangetoond dat het cortisolgehalte (veroorzaker van stress) daalt en de prestaties, focus en alertheid wordt verbeterd. Deelnemers gaven zelf aan meer energie te hebben, helderder na te kunnen denken en minder angsten en zenuwgevoelens te ervaren. Kortom, zij zitten lekkerder in hun vel en presteren beter dan daarvoor. 

Dit onderzoek is uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers in samenwerking met diverse Amerikaanse Universiteiten zoals de Duke University Medical School en de Universiteit van Miami. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in de International Journal of Neuroscience. In Nederland is er een kleinschaliger onderzoek gedaan door de Universiteit van Maastricht met een vergelijkbare uitkomst.