Stoelmassage

Waarom?

Een ontspannende stoelmassage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je je fitter gaat voelen en het concentratievermogen en energielevel verbetert. Dit wordt al bereikt bij een massage vanaf 15 minuten!

Lees  meer over het waarom


Hoe?

Tijdens de stoelmassage wordt in het bijzonder de focus gelegd op nek, schouders, armen en rug. Spierknopen en gespannen spieren worden  door verschillende technieken los gemasseerd. Klachten als rugpijn, een stijve nek, knakkende schouders of zelfs hoofdpijn en pijn in de armen kan hierdoor voorkomen en/of verminderd worden.  Het resultaat van deze heerlijke ontspannende, doelgerichte massage is  weer vol energie aan de slag te kunnen gaan! 

Voor wie?

Stoelmassages zijn zinvol voor medewerkers die veel achter een computer werken (administratie/financiën, ICT), maar ook voor personeel met fysiek zware werkzaamheden, zoals  tillen (montage, magazijnwerk) of veel staan (docenten, zorgverleners). Ook voor buitendienst medewerkers, zoals accountmanagers of chauffeurs kan een massage veel ontspanning en nieuwe energie opleveren.

Werkwijze Relaxtion

Tijdens de massages die Relaxtion biedt kunnen de medewerkers gewoon de kleding aanhouden, en er wordt een speciale massagestoel meegenomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van massage olie. De massage zal aangepast worden naar de klachten en wensen per persoon.

Eventueel een aparte ruimte om de massage uit te voeren geeft de voorkeur, zodat er geen afleiding is tijdens de massage. Dit is uiteraard geen vereiste, maar hierdoor zal  het ontspanningsmoment beter tot zijn recht komen. 

Indien het weer het toelaat, en de mogelijkheid bestaat, dan kunnen de massages ook in de buitenlucht gegeven worden.

Verplichte me-time

Medewerkers worden verplicht een korte pauze te nemen, waar geen beeldscherm of andere prikkels aan te pas komen.

Stressvermindering

Alleen al de aanraking van de masseur zorgt voor afgifte van endorfine, wat de tegenhanger is van het stresshormoon. Ontspannen spieren en geest zorgen voor een vermindering van geestelijke klachten. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door  bijvoorbeeld een (te) hoge werkdruk.

Verbetering van het immuunsysteem

Massage verhoogt de bloeddoorstroom waardoor er meer zuurstof in de weefsels komt. Spieren ontspannen, het stressniveau daalt waardoor het immuunsysteem verbeterd. Minder vaak ziek dus!

Voorkomen en reduceren van lichamelijke klachten

Ontspannen spieren zorgen voor een prettiger gevoel in nek, schouders en rug. Een gebied wat bij gespannen spieren vaak zorgt voor hoofdpijn en andere pijnklachten. Wanneer deze klachten verdwijnen zult u zien dat uw personeel zichtbaar beter zal functioneren, en de sfeer op de werkvloer zal verbeteren.

Hoe werkt bedrijfsmassage
rugklachten bedrijfsmassage
massage bedrijf buitenlucht
Wat is stoelmassage
waarom bedrijfsmassage